Ervaringen

“Deze eenjarige boomopleiding leerde mij wat een rijkdom er zit in het groeiproces door het jaar heen, en wat een overvloed aan levenskrachten de boom mij heeft gegeven. Heel bijzonder om van zo dichtbij te mogen ervaren. Ik leerde dat de boom op zijn eigen wijze en in zijn eigen tempo past bij de tijd van het jaar. Door de boom ben ik op adem gekomen; niet voor niets zijn bomen de longen van de aarde.”

“Deze eenjarige boomopleiding heeft mij geschoold in mijn therapeutische houding. Ik heb geleerd om me niet vanuit controle en sturing te verbinden met het levende, maar vanuit vertrouwen en berusting. Soms gaat iemands ontwikkeling heel snel en kon ik het nauwelijks bijbenen; soms lijkt het aan de buitenkant stil te staan en vond ik het een opgave om het uit te houden.”

"Ik heb al verschillende cursussen bij Rita gevolgd en ik vind ze verrijkend!"

"Als kind heb ik altijd iets met schilderen en tekenen willen doen, maar daar is niets van gekomen. Daarom was het bijzonder om via een goede vriend in contact te zijn gekomen met Rita. Hoewel ik niet erg bekend was met de Antroposofie, was dat geen beletsel om me aan te melden voor haar cursus. Al snel bleek dat die jonge kinderwens alsnog in vervulling kon gaan, daar was ik heel erg blij mee. In een heel aangename sfeer, met persoonlijke aandacht, belangstelling en respect, ging er onder haar leiding een wereld open. Zij heeft mij op een ongedwongen manier bekend gemaakt met verschillende verf- en tekentechnieken. Daardoor is er en ander gebied in mijzelf tot ontwikkeling gekomen. Dat geeft rust, plezier en inspiratie. Een aanrader dus!"
Reno

"De sfeer waarin de les gegeven wordt is warm en uitnodigend.
Tijdens het werken is er geen goed of fout, het gaat er om wat je ervaart.
Ik ervaar zelf een duidelijke verbinding, als eerste de verbinding met het materiaal waarmee gewerkt wordt en waarover verteld wordt door Rita.
Daarna ontstaat er een verbinding tijdens het uitvoeren van de opdracht, die ook weldadig ingeleid wordt.
Doordat dit alles in een uiterst veilige omgeving gebeurt, kunnen confrontaties met mezelf en andere gevoelens tijdens het werken, intens zijn.
Na afloop van de les kan ik na gaan denken over alles wat tijdens het werken naar boven kwam en kan het vervolgens koppelen naar situaties in mijn leven, waardoor ik weer wat meer inzicht in mezelf heb gekregen."
Stella

"Wat ik heerlijk vind aan een cursus bij Rita is dat ik uit mijn hoofd kom en weer eens kan ervaren met mijn zintuigen. Daardoor spreek ik een ander, meestal verwaarloosd deel van mijzelf aan die dan gevoed wordt en dat geeft een voldaan en aardend gevoel. Weer aanwezig en met beide benen op de grond. Soms kan het ook schokkend zijn, omdat het altijd anders is dan ik verwacht. Maar het blijft voedend!!"
Marion

Het geeft mij vreugde dat ik deze waardevolle therapie, ongedwongen bij jou kan beproefen. Hoe heerlijk voel ik mij na zo een schilderuurtje. Niet alleen dan maar het werkt nog dagen door!
Ineke

Ervaring cursist: 'Ik had nooit verwacht dat het werken met pastelkrijt zo leuk en zo makkelijk zou zijn. Ik heb voor thuis meteen een doos krijtjes aangeschaft. Het geeft veel ontspanning en voldoening."